Onze handelsnamen:

Kort nieuws!

 

donderdag
sep082016

Easy2Analyse: Meer analysekracht

De ontwikkelingen staan niet stil. Ook in de zomer is doorgewerkt aan de verdere ontwikkeling van Easy2Analyse. Het resultaat is een nieuwe versie met nog meer analysekracht. Zowel in performance, functionaliteit als gebruiksgemak, bijvoorbeeld met de uitbreiding van de help functie. Aanpassingen zijn onder andere:

 - Aantal records dat kan worden ingelezen is toegenomen tot ca 9 miljard;
 - Supersnelle functie voor het inlezen van grote read only CSV bestanden;
 - Nieuwe sorteerroutine waardoor draaitabellen een groot aantal unieke waardes kan bevatten;

Verder is de help functie aangepast en zijn in de Full Analyser & Reporter scripts voor het inlezen van bankafschriften van een aantal banken toegevoegd. Alle release info is beschikbaar op de supportpagina.

woensdag
dec302015

Wet datalekken per 1-1-2016

Met ingang van 1 januari 2016 is een wijziging van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) van kracht die een meldplicht regelt voor datalekken. Deze meldplicht houdt in dat bedrijven, overheden en andere organisaties die persoonsgegevens verwerken datalekken moeten melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens (voorheen het College Bescherming Persoonsgegevens), en in bepaalde gevallen ook aan de betrokkene. De betrokkene is diegene van wie persoonsgegevens zijn gelekt. Het gaat hierbij om datalekken waarbij er kans is op verlies of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens. 
De IT-auditor kan een uitstekende rol vervullen bij de gevolgen van de meldplicht datalekken, o.a. door:
Wilt u meer hierover weten? Neem dan een kijkje de site van onze Beroepsorganisatie.
Daar vindt u Allesoverdatalekken en hoe wij u kunnen helpen.
  
Heeft u nog vragen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
maandag
nov092015

QualityMasters en IT Risk Control gaan samenwerking aan op het gebied van ISO 27001 – Informatiebeveiliging. 


QualityMasters heeft sinds 3 jaar ISO 27001 in haar diensten pakket en merkt een grote toename in de interesse voor deze norm. ‘Dit is ook niet vreemd’ verklaart Dik Roeland, Managing Director bij QualityMasters. ‘We leven in een tijd waarin informatie-en communicatietechnologie ons vooruitsnelt en waarin bedrijven steeds meer gebruikmaken van webapplicaties. Door ISO 27001 te implementeren kunnen bedrijven hun informatiestromen beheersen en daarmee hun klant een veilige dienstverlening bieden.'

Met de samenwerking gaan QualityMasters en IT Risk Control elkaar versterken om in de toenemende behoefte en vraag te kunnen voorzien.

woensdag
mei132015

Data analyse: Samenwerking IT Risk Control en QDAC

Easy2Analyse

 

Onder de naam Easy2Analyse zijn wij vanaf 1 april 2015 een samenwerking aan gegaan met QDAC voor de  verkoop en ontwikkeling van de data-analysetools van QDAC.  Met deze samenwerking bundelen wij de krachten om de ontwikkeling van de data-analysetools van QDAC, de invoering en de toepassingsmogelijkheden nog beter aan te laten sluiten op de behoeften vanuit de markt.

Klik op onderstaand logo voor meer informatie

 

 

maandag
aug182014

IT-audit geïntegreerd in de controle-aanpak

Onlangs is een gezamenlijk studierapport van NBA, NOREA en TUACC gepresenteerd over de jaarrekeningcontrole in het mkb: IT-audit geïntegreerd in de controle-aanpak

Het rapport is primair geschreven voor accountants die zich in hun dagelijkse werk bezig houden met jaarrekeningcontroles. Doel is het bij elkaar brengen van (traditionele) accountantscontrole en IT-audit in een Integrated Audit Approach.

Download hier het rapport.